Potahovací hmota 1 Kg - tyrkysová - Kelmy

Kód: 1114
Neohodnoceno
Značka: Kelmy
199 Kč
Skladem (1 ks)

Detailní informace

Zásilkovna
Více než 10 000 výdejních míst
v široké síti Zásilkovny
Jedlý papír
Obrázky na jedlý papír
Na objednávku

Detailní popis produktu

Potahovací hmota tyrkysové barvy s vynikající konzistencí. Velmi dobře se s ní pracuje, povrch dortů a jiných moučníků má dokonalý vzhled. Hmota je pružná, netrhá se a můžete ji vyválet na velmi tenký plát. Má jemnou vanilkovou chuť.
Potahovací hmoty slouží primárně na potahování dortů, ale můžete s ní i modelovat (vymodelované ozdoby nechte delší dobu vyschnout).
Hmota bude správně vláčná a hladká, pokud se před použitím v pokojové teplotě přibližně 22° Celsia důkladně propracuje. Nejlépe se rozvaluje mezi potravinářskými fóliemi, na podsypání je ideální použít speciální podsypový cukr, případně bramborový škrob.



Níže uvádíme postup pro zpracování potahovací/modelovací hmoty:

1) Hmotu je potřeba vždy vyjmout z obalu. Zjištění tuhosti stiskem zabaleného sáčku s potahovací hmotou, bohužel není dostačující. Všechny hmoty v obalu působí "ztvrdle".

2) Samotnou hmotu je potřeba zpracovat v rukou hnětením. Podle značky/výrobce konkrétní hmoty se liší i doba hnětení potřebná pro změknutí hmoty. Uvedeme 2 příklady:

- Hmota značky Kelmy - je velmi poddajná hmota, postačí hnětení v řádu desítek vteřin (cca do 1 minuty).

- Hmota značky SmartFlex - je velmi tuhá hmota, je potřeba hníst cca 20 - 25 minut.

- Ostatní hmoty se obvykle pohybují mezi dvěma výše uvedenými

3) Důrazně upozorňujeme, že NENÍ MOŽNÉ pro změknutí hmoty použít vodu, rozehřát ve vodní lázni či v mikrovlnné troubě. Použitím jakéhokoliv z těchto uvedených prostředků dojde ke zničení hmoty!

 

Hmotnost

Balení obsahuje: 1 kg

Složení produktu

Cukr, glukózový sirup, voda, roztlinný tuk, bez vody, ( palmový, kokosový, bambucké máslo, emulgátor E471, příchuť), stabilizátory ( E422 a E415 ), sójový lecitin, E551 protispékavá látka, kyselina vinná E334, konzervant E202, příchuť a barvivo

Alergeny mléko, skořápkové plody, sója

Země původu

Španělsko